България ще играе плейоф за оставане в групата



06-03-2016 15:22 | Станко Димов

България ще играе плейоф за оставане във втора група на Купа „Дейвис” в зона Европа / Африка. Това стана факт, след като воденият от Тодор Енев отбор отстъпи като гост на Турция.

В първия неделен сингъл, в който се изправиха първите ракети Марсел Илхан и Димитър Кузманов, победата отиде на сметката на Илхан – 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:0. Срещата продължи 3 часа, а след последната точка Турция си гарантира преднина 3:1 победи и спечели сблъсъка с България.

Припомняме, че домакините дръпнаха с 2:0 победи след двата петъчни сингъла. В събота България измъкна по изключително драматичен начин дуела на двойки и съхрани надежди, които бяха разбити след победата на Илхан над Кузманов.

Плейофът за оставане в групата ще се играе в периода 15-17 юли. Съперникът на България ще бъде загубилият дуела между Босна и Херцеговина и Тунис (2:1).

Загубата в Анкара е втора поредна за България, след като отстъпихме в решителния мач за изкачване в по-горна група срещу Унгария през септември миналата година. И в двата сблъсъка най-добрият ни тенисист Григор Димитров не взе участие.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини