Пиронкова стартира срещу квалификантка



08-03-2016 08:03 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова ще играе срещу тенисистка от квалификациите в първия кръг на турнира от категория "Премиер задължителен" в Индиън Уелс, щата Калифорния, който е с награден фонд 6,84 милиона долара.

Миналата година Цвети също изтегли състезателка от пресявките. Тогава й се падна Сесил Каратанчева и пловдивчанката отпадна в три сета.

При успех Пиронкова ще се изправе във втория кръг срещу №12 в схемата Тимеа Бачински от Швейцария.

Световната номер едно Серина Уилямс се завръща в игра след паузата, която направи след титлата от Откритото първенство на Австралия. Американката почива в първия кръг, а във втория очаква спечелилата мача между румънката Ирина Камелия Бегу и квалификантка.

В половината на Серина е и кака й Винъс Уилямс, която прекратява тази година бойкота на турнира. Винъс е №10 в схемата и във втори кръг чака бразилката Телиана Перейра или тенисистка от пресявките.

Шампионката от миналата година в Калифорния Симона Халеп е шеста поставена. Румънката започва във втория кръг срещу американката Ваня Кинг или квалификантка.

Жребият за основната схема при мъжете в Индиън Уелс ще се тегли тази нощ. Григор Димитров към момента е №23 в схемата и би трябвало да почива в първия кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини