WTA: Всяка тенисистка е отговорна какво приема



08-03-2016 08:42 | Любомир Тодоров

Женската тенис асоциация WTA също реагира на съобщението на Мария Шарапова, че е дала положителна допинг проба.

"Аз съм много натъжен да чуя тези новини за Мария, - заяви изпълнителният директор на Асоциацията Стив Саймън в изявление. - Тя е лидер и винаги съм знаел, че е изключително почтена жена. Въпреки това, както Мария знае, отговорност на всяка тенисистка е да знае какво приема в нейното тяло и да знае дали това вещество е разрешено. Сега всичко е в ръцете на Тенисната антидопингова програма (TADP) и нейните стандартни процедури. WTA ше подкрепи решенията, които ще бъдат взети".

Адвокатът на Шарапова Джон Хагърти разказа защо тя е отказала отварянето на "Б" допинг пробата по време на Australian Open.

"Мария искаше въпросът да се реши възможно най-бързо, затова ми каза да поискам да не се отваря втората проба. Тя призна, че е употребявала милдронат, който влиза в списъка на забранените препарати под името "Мелдониум". Шарапова приема последствията от своята постъпка. В момента водим преговори с ITF. На основание на това, че тя е приемала милдронат много дълго време или не трябва да има наказание, или то да бъде минимално", коментира Хагърти, цитиран от New York Times.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини