Каприати поиска всички титли на Шарапова да бъдат отнети08-03-2016 11:46 | Tennis24.bg

Бившата №1 в женския тенис Дженифър Каприати направи жестока атака към Мария Шарапова в социалната мрежа Туитър. Американката не скри възмущението си от новината, че Маша е дала положителна допинг проба и поиска всички титли на рускинята да бъдат отнети.

„Аз трябваше да се откажа от моята кариера и в нито един момент не си помислих да мамя. Каквото и да ми струваше това. Нямах избор, освен да хвърля кърпата и да страдам. Никога не съм имала скъпоплатени доктори, които да намерят начин да измамят системата, да открият вратичка и да изчакат науката да ни настигне. Моите мнения са крайни, защото онова, което най-много обичах, ми беше отнето заради болките и контузиите. Унищожително е, когато трябва да се откажеш, докато си на върха”, написа Каприати, която прекрати кариерата си заради многобройни контузии.

„Какъв е смисълът да приемаш лекарство за сърце, което ускорява възстановяването ти, освен ако действително нямаш сърдечен проблем? Не е ли така? По мое мнение, ако всичко се потвърди, то трябва да бъде отнета всяка една титла на Шарапова. Те имат отражение върху живота на други хора”, написа още американката.

Припомняме, че Мария Шарапова призна, че е вземала милдронат в продължение на 10 години. От 1-ви януари тази година въпросният медикамент е попаднал в списъка със забранени субстанции на WADA.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Erste Bank Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Виена, Австрия
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,467,310

Official Website | Livescore
Турнир: Swiss Indoors
Категория: Друг
Място на провеждане: Базел, Швейцария
Настилка: Зала
Награден фонд: €2,151,985

Official Website | Livescore
Турнир: WTA Finals
Категория: Друг
Място на провеждане: Сингапур, Сингапур
Настилка: Зала
Награден фонд: $7,000,000

Official Website | Livescore
Други новини