Бушар тръгна с труден успех в Индиън Уелс



11-03-2016 08:45 | Любомир Тодоров

В последен мач от програмата на първия кръг при жените Южени Бушар записа победа на турнира в Индиън Уелс, щата Калифорния, който е от категория "Премиер задължителен".

Канадката се наложи трудно над квалификантката Риса Озаки от Япония с 2:6, 6:4, 6:2. Бушар беше само на пет точки от загубата, но успя да направи пробив, който и да затвърди, за да изравни сетовете. В третия 22-годишната тенисистка от Монреал беше господарка на корта. Тя завърши мача с 31 печеливши удари и 47 непредизвикани грешки.

Във втория кръг Южени излиза срещу №21 в схемата Слоун Стивънс. Американката вече спечели две титли тази година - в Окланд и Акапулко, и желае да се представи силно и пред родна публика. Интересен факт е, че бившият треньор на Бушар Ник Савиано сега работи със Стивънс.

В друг двубой двукратната шампионка в Индиън Уелс (2002 и 2007 г.) Даниела Хантухова показа, че не може да се противопостави на младите и мощни състезателки. Участващата с "уайлд кард" словачка загуби от 18-годишната Дария Касаткина с 2:6, 4:6 и отпадна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини