Френска ексминистърка обвини Надал, че скрил допинг наказание



11-03-2016 10:25 | Tennis24.bg

Бившата министърка на спорта и здравето в кабинета на Саркози Розелин Башело обвини бившия номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал, че през 2012 е било укрито негово наказание за допинг. Новината публикуваха испанските спортни медии.

„Знаем, че известната 7-месечна контузия на Надал безспорно бе заради позитивна допинг проба.”- заяви в тв-предаване „Льо Гран 8” на френската Д8 Башело, която се изявява там като коментатор. – Ако видиш тенисист да спре да играе много месеци е за да прикрие позитивен допинг тест, почти винаги.”

Рафа отпадна във 2-и кръг на Уимбълдън’12 след проблеми с хронична контузия в лявото коляно и 7 месеца не стъпи в официален мач. 9-кратният победител в „Ролан Гарос” и лекарят на националния отбор обясниха с „болест на Хофа, възпаление на възглавничката на колянното сухожилие”. В уникалната си кариера Рафа надмогна още контузии в гърба, рамото, лакътя, бедрата, корема, имаше болежки включително в периода, цитиран от Бешело.

Отговорът му към обвиненията? „Няколко пъти са ме обвинявали, уморен съм вече, не е честно. Работих чисто в цялата ми кариера. Никога не съм вземал допинг.”

Не за първи път французите атакуват испански спортисти. Преди време капитанът за купа Дейвис и бивш тенисист Яник Ноа заяви, че испанците взимали „магически еликсир” за постиженията си в различни дисциплини.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини