Откраднаха почти всички трофеи на Пийт Сампрас



08-12-2010 10:45 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис Пийт Сампрас е бил обран от нагли крадци, които са взели голяма част от трофеите му, спечелени като тенисист. Задигнати са куп негови трофеи, медали и други вещи свързани с кариерата на 14-кратния шампион от турнири в Големия Шлем.

 

Всичко това се е случило преди три седмици в Лос Анджелис, когато Сампрас се е готвил да се мести в нова къща и предметите са били опаковани за пренасянето. Те са били в специални, заключени помещения, които се наблюдават с камери, но и това не ги е спасило.

Все пак добрата новина е, че Сампрас е загубил само един от трофеите си от "Големия Шлем", този от Australian Open 1994.

"Запазих 13 от 14-те ми купи от Големия Шлем. Седем от Уимбълдън, пет от US Open и един от Australian Open. Всичко останало го няма," обясни шокираният Сампрас.

"Всичко останало" включва трофеите от неговите 64 титли, както и купи за 24-те загубени финала, които той има. Сред загубите са отличия свързани с петте му титли на заключителния Мастърс в края на сезона, тези от спечелването на Купа "Дейвис", олимпийски пръстен и други.

Самият Сампрас е наел публичен трезор в Лос Анджелис, където е напълнил две специално оборудвани помещения, включително и с ценни вещи извън тенис кариерата си. Сампрас, съпругата му Бриджит Уилсън, синовете му Кристиан и Раян са се готвели да се преместят в Брентуд преди кражбата.

"Не можех да повярвам, когато разбрах. Бях шокиран. Тези неща са безценни за мен. Сякаш ми отнемат най-ценното от кариерата. Исках да ги запазя заради моите деца, които никога не са ме виждали в игра," коментира Сампрас.

От полицията в Лос Анджелис признават, че засега нямат версии по случая. Те се надяват, че след като се вдигне обществен шум, е силно вероятно да се появят следи.

"Никога не съм се опитвал да парадирам с трофеите си или непрекъснато да ги показвам. Не съм такъв човек. Ценни са заради семейството ми, нищо повече," категоричен е Сладкия Пийт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини