По балкански: Намалиха двойно премията на сръбските герои



08-12-2010 13:05 | Станко Димов

Типично балкански облик започва да получава историческия триумф на Сърбия за купа "Дейвис". След като "3 дни яха, пиха и се веселиха", Новак Джокович и компания научиха, че обещаната им отборна премия ще бъде редуцирана повече от два пъти.

 

Местните медии съобщиха, че в навечерието на финалния сблъсък с Франция правителството на Сърбия е обещало, че ще премира играчите с 450 000 евро, ако оставят трофея в Белград. Речено-сторено. След сериозна драма и победа с 3:2, Сърбия грабна първата си титла в неофициалното отборно първенство.

 

Въпреки това обаче местните управници обявиха, че няма да могат да изпълнят даденото само преди дни обещания и ще дадат на отбора "само" 180 000 евро. Това е сумата, която Новак Джокович, Виктор Троицки, Янко Типсаревич и Ненад Зимонич ще поделят. Като допълнителен бонус четиримата ще получат доживотна пенсия, равна на средната работна заплата в страната.

 

Еуфорията в Сърбия напълно очаквано достигна до сериозни размери, като лицата на четиримата герои вече красят и специална серия пощенски марки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини