Иснър: Аз съм най-проверяваният за допинг



15-03-2016 10:39 | Tennis24.bg

Американският тенисист Джон Иснър се оплака, че е най-тестваният за допинг участник в АТР тура, ако не и в спорта.

„Всички сме подлагани на много проверки. Но знам, че аз съм водач по дадени проби миналата година, особено що се отнася за посещения у дома. Брутално е, когато на входната ти врата се позвъни в 6 сутринта. Знам, че е добре за спорта ни, но. Докато играх за Купа „Дейвис“ пак ни провериха в 6 сутринта в хотела. Всеки професионалист трябва да даде точно разписание по часове къде ще бъде. Когато съм си вкъщи във Флорида, знам, че между 6 и 7 спя. И тогава на вратата се звъни. Но ще ме накажат ако не съм си у дома. Ще ме накажат и ако в 14 часа дойдат и ме няма“, каза Иснър.

Американецът подкрепи колежката си Мария Шарапова, която наскоро призна, че е дала положителна допингпроба за забраненото от началото на 2016 г. лекарство мелдониум.

„Надявам се да се върне скоро. Според мен просто нямаше късмет. Тя призна грешката си, а това е много трудно нещо. Особено за нея, защото тя огромна фигура за съвременния тенис. Надявам се да не я накажат за четири години. Това ще е твърде жестоко. Ще видим какво ще стане, но тенисът е много по-красив, когато тя е наоколо“, каза още Иснър, който е финалист от Индиан Уелс от 2012 г. и полуфиналист през 2014 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини