Надал спаси 5 сетпойнта и взе реванш



16-03-2016 07:59 | Любомир Тодоров

Рафаел Надал успя да вземе реванш от своя сънародник, приятел и партньор на двойки Фернандо Вердаско за поражението на Australian Open и се класира за осминафиналите на турнира в Индиън Уелс, който е от категория "Мастърс 1000".

В дербито на испански левичари четвъртият поставен Рафа се наложи с 6:0, 7:6(9), като му се наложи да спаси пет сетпойнта, преди да триумфира. Следващият му съперник е Александър Зверев, който отстрани в предишния кръг Григор Димитров.

В първата част Вердаско не успя да вземе и гейм, но започна втората с пробив. В нея двамата си размениха по два брейка в началото и се стигна до тайбрек. Фернандо поведе с 6:3 точки, но съперникът му отрази сетболите до 6:6. Рафа отрази още две възможности на Нандо и накрая реализира втория си мачпойнт.

"Загубих в подобни мачове в Австралия, Буенос Айрес и Рио де Жанейро, така че за мен беше много важно да спечеля сет като този. Щастлив съм, че взех тайбрека. В него играх добре и не направих много грешки. Това беше много важна победа за мен. Очаква ме тежък мач със Зверев. Той е вероятен бъдещ №1 в света и е невероятен тенисист. Има всички удари, много висок е, има хубав сервис. Има всичко да стане голям играч. Тук вече победи Димитров и Симон", коментира Надал.

По-рано германецът Александър Зверев не даде шанс на №16 в схемата Жил Симон и спечели с 6:2, 6:2 за малко повече от един час. 18-годишният тенисист от Хамбург спечели 80 процента от точките на първи сервис, направи 14 печеливши удари при 13 непредизвикани грешки. Саша имаше 11 точки за пробив, от които реализира пет.

Zverev

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини