Световната №1 срещу шампионката в Индиън Уелс



16-03-2016 10:02 | Tennis24.bg

Водачката в схемата Серина Уилямс се класира за четвъртфиналите на силния турнир в Индиън Уелс, след като записа победа в два сета над квалификантката Катерина Бондаренко, в отделните части 6:2, 6:2.

Бондаренко се завърна в тениса наскоро, след като роди дъщеря, но в момента показва може би най-добрия си тенис през кариерата си изобщо. В Австралия тя достигна до трети кръг на местния открит шампион и успя да се изкачи до рекордната за нея 29-та позиция в ранглистата.

„Определено не беше лесен двубой”, коментира Уилямс в интервюто на корта. „Тя е добър играч. Знае как да играе на големите арени срещу големите състезатели. Доволна съм от успеха ми”, каза още водачката в схемата.

Уилямс спечели двубоя за 72 минути, в които наниза 26 печеливши удара при 22 непредизвикани грешки. От своя страна Бондаренко се отчете с 13 уинъра и 21 грешки.

„Няма значение дали е ветровито или не. Просто трябва да се нагодиш към условията на корта. Мисля, че (времето) можеше да бъде и по-лошо”, каза още Уилямс.

В спор за място на полуфинал носителката на 21 титли от Големия шлем ще срещне шампионката от миналата година Симона Халеп.

Ето и всички четвъртфинални двубоя при дамите:

Серина Уилямс (САЩ, №1) – Симона Халеп (Румъния, №5)
Агниешка Радванска (Полша, №3) – Петра Квитова (Чехия, №8)
Магдалена Рибарикова (Словакия) – Виктория Азаренка (Беларус, №13)
Дария Касаткина (Русия) – Каролина Плишкова (Чехия, №18)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини