И от Русия предупредили Шарапова за препарата



17-03-2016 11:49 | Tennis24.bg

Началникът на управлнието на организацията по спортна медицина на Федералната медико-биологическа агенция (ФМБА) на Русия Юлия Мирошникова заяви, че Мария Шарапова е била предупредена за забраната на мелдониума, с който беше хваната.

"Никой няма право да привлича външни на агенцията специалисти в работа с национали. Всички лекари, които се грижат за тях са всъщност служители на ФМБА. Това са 750 човека за всички национални отбори. Но Шарапова е изключение от това правило. Тя е спортистка, която отдавна е на върха и е една от най-високоплатените. Така че може да привлече специалисти в качеството им на конкултанти. Нямам информация, че Шарапова е привлекла специалисти, които не работят в агенцията. А нашите експерти предупредиха спортистката за забраната на препарата милдронат. Това е потвърдено документално", каза Мирошникова, цитирана от агенция ТАСС.

От Световната антидопингова агенция WADA също обявиха, че неколкоратно са предупрешвали бившата номер едно, че мелдониума влиза в списъка на забранените вещества от 1 януари 2016 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини