Скъсаха от критики "петлите"08-12-2010 15:42 | Николай Драгиев

Тежки критики отнесе капитана на Франция за Купа "Дейвис" Ги Форже след поражението с 2:3 от Сърбия във финала на турнира. Авторитетният "Екип" директно обвинява наставника, че е сгафил като е пуснал Микаел Лодра вместо Жил Симон в решителния пети двубой на сингъл.

Според "Екип" Форже е загубил тактическия двубой с Богдан Обрадович, който е капитан на "плавите". Сръбският спец е нямало да пуска Виктор Троицки в случай, че на корта е Симон, тъй като французинът има унищожителна статистика от четири поредни загуби срещу ракета №2 на западните ни съседи.

След като Обрадович разбрал, че Лодра ще излезе на корта, той веднага сменил Янко Типсаревич с Виктор Троицки. При все това, че Троицки бе играл 4,5 часа при загубата в двубоя на двойки.

"Жил игра три мача на сингъл и ги загуби. В същото време Микаел имаше победи в почти всички срещи както на сингъл, така и на двойки. Вярвах, че той е на правилния път и се чувства добре след победата в събота. Прецених силните и слабите страни на всеки един. Уверен съм, че взех правилното решение и Микаел имаше възможност да спечели двубоя," коментира от своя страна Форже.

Със загубата си във финалния двубой на Купа "Дейвис", Франция пропусна да добави 10-а титла от тази надпревара.
Коментари
Турнир: Swedish Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Бостад, Швеция
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Croatia Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Умаг, Хърватия
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Турнир: Hall of Fame Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Нюпорт, САЩ
Настилка: Тревна
Награден фонд: $652,245

Official Website | Livescore
Други новини