Азаренка пребори Серина и се завърна в Топ 10



20-03-2016 21:51 | Станко Димов

Виктория Азаренка спечели за втори път в кариерата си титлата от силния турнир в Индиън Уелс. На финала родената в Беларус тенисистка се наложи с 2:0 сета над местната любимка и водачка в световната ранглиста Серина Уилямс – 6:4, 6:4, след близо час и половина игра.

Азаренка започна отлично срещата и осъществи пробив още в първия гейм на двубоя. Последва здрава битка, но до края на сета Уилямс така и не успя да върне брейка и отстъпи с 4:6.

През втората част двубоят се разви по коренно различен начин. Азаренка поведе с 5:1 и по всичко личеше, че триумфът е съвсем близо. Да, ама не. Уилямс успя да намали изоставането си до 4:5, като в десетия гейм дори поведе с 40:15 и имаше две точки за връщане и на втория пробив и изравняване на резултата. Азаренка обаче показа изключителна концентрация и спечели 4 последователни точки, с които си гарантира и крайния успех.

Това е втора титла за Вика в Индиън Уелс. Първият й триумф бе през 2012-та година. Благодарение на триумфа Азаренка си гарантира завръщане в Топ 10 на световната ранглиста при нейното обновяване в понеделник. Вика ще се изкачи до №8 в света.

Уилямс бе изключително емоционална по време на церемонията след финала. "Благодаря ви за подкрепата. Не мога да опиша колко много означава тя за мен", каза със сълзи на очи водачката в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини