Увеличава се броят на пострадалите в Брюксел (обновено)



22-03-2016 11:04 | Tennis24.bg

Два взрива на летище "Завентем" и експлозия на метростанция "Малбек" в Брюксел убиха поне 34, раниха kdo 200 души и доведоха до блокиране на европейската столица в 08:00 сутринта местно време. Спрян е градският транспорт, летището е евакуирано и всички полети са отменени до утре сутрин. Границата между Франция и Белгия е затворена.

В България е свикано заседание на националния щаб по сигурността, предвидено е мащабно антитерористично обучение в София, а веднага след атаките е започнала и специализирана полицейска акция, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Според нея няма пряка заплаха за България.


Взривовете са в зоната за изходящи полети. В момента протича евакуация на пътниците. Прекъснат е железопътния транспорт към летището, допълват от ТАСС.

Кацането и излитане на самолети е блокирано, както и наземните транспортни връзки с летището. На мястото има екипи на полицията, пожарната и „Бърза помощ”, допълват от местните медии. Летището е изцяло затворено до второ нареждане, съобщи и европейската организация за безопасност на полетите „Евроконтрол”, цитирана от АФП.

Кадри на сайта на местната телевизия РТБФ показаха издигащ се дим от сградата на терминала, както и счупените й прозорци. Според медията, взривовете са се чули малко след 8ч. местно време (9ч. българско). РТБФ не потвърждава информацията за загинали, но цитира очевидец, според който има няколко ранени при експлозиите.
брюксел

От българското външно министерство поддържат връзка с белгийските си колеги, които щели да ги уведомят, ако има пострадали българи.

Подробности четете тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини