Касаткина си уреди двубой с Халеп



23-03-2016 08:03 | Любомир Тодоров

Рускинята Дария Касаткина продължава доброто си представяне през март. След четвъртфинала в Индиън Уелс 18-годишната тенисистка започна с победа и на турнира в Маями.

Касаткина се наложи над опитната украинка Катерина Бондаренко с 6:2, 1:6, 6:2. Във втория кръг я очаква №5 в света Симона Халеп.

Тийнейджърката затвори първия сет за 27 минути и започна с пробив във втория. Но Бондаренко се възползва от грешки на съперничката и взе следващите 6 гейма, с което изравни частите. В заключителния сет тя направи два пробива, удържа подаването си в маратонския шести гейм и стигна до победата. Касаткина реализира 7 от 8-те си брейк пойнта, докато украинката постигна 5 пробива от 13 възможности.

Преди една година по това време тенисистката от Толияти отново беше във Флорида и тъкмо се беше класирала за турнира на ITF в Палм Харбър. Тогава Дария беше извън Топ 200 на ранглистата, а сега е №36.

"Беше труден мач и съм щастлива, че спечелих при дебюта си в Маями. За тази година всъщност нищо не се е променила, защото не съм сред поставените. Ако бях, щях да почивам в първия кръг", коментира Касаткина.

Тя добави, че ще гледа със своя треньор мачове на Халеп, за да е готова за двубоя срещу румънката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини