Виландер е новият треньор на Мадисън Кийс



23-03-2016 11:24 | Станко Димов

Матс Виландер е новият треньор на надеждната американска тенисистка Мадисън Кийс. Шведът не скри вълнението си от новото начинание и заяви, че ще се опита да направи 3 промени в играта на американката. Ето още какво каза Виландер:

„Мадисън притежава огромен потенциал. Винаги съм я харесвал, така че нашето партньорство ще бъде вълнуващо. Ще се опитам да променя 3 неща в нейната игра: първо, и най-важно, да играе с повече разнообразие. Тя и Серина Уилямс имат най-мощните удари при дамите, но аз искам Мадисън да използва повече топспин на форхенд.

След това ще искам от нея да подобри началния си удар. Тя има добър първи и втори сервис, може да използва кик, или да удря плоско, или с повече слайс. С нейната техника и сила, тя може да отваря корта по-добре в сравнение с другите момичета. Ще се опитаме да работим и в тази посока. Тук не става въпрос да записва ас след ас, а да използва рационално началния си удар. Точно това направи Бекер, когато започна работа с Джокович.

И накрая – ще се концентрираме върху менталната сила в играта на Мадисън. Отново ще дам пример с Джокович – сега той печели емоционалните двубои много повече, в сравнение с преди. Не познавам Мадисън толкова добре, но определено тя обича да играе на големите арени, което е добър знак”, коментира Виландер.

Виландер, който е носител на 7 трофея от Големия шлем, прекрати кариерата си през 1996 и за няколко години бе извън тениса. В последствие Матс се завърна като капитан на Швеция за Купа „Дейвис”, а освен това бе треньор на играчи като Марат Сафин, Татяна Головин и Пол-Анри Матио. През последните години Виландер е анализатор на „Евроспорт” за турнирите от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини