Джокович се завръща в Мадрид след две години пауза



Джокович се завръща в Мадрид след две години пауза
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-03-2016 11:43 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович ще участва на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид, който ще се проведе в периода 01-08 май тази година. През последните две години сърбинът не участваше в надпреварата, но явно тази година е променил решението си.

Джокович е шампион в Мадрид от 2011-та. Тогава на финала той победи Рафаел Надал. През въпросния сезон Джокович записа впечатляващ старт и допусна първа загуба чак на полуфиналите на „Ролан Гарос”, където бе победен от Роджър Федерер.

Любопитен е фактът, че последният двубой на Новак Джокович в Мадрид бе срещу нашия Григор Димитров. През сезон 2013, двамата премериха сили в среща от втори кръг, а Димитров записа може би най-голямата победа в кариерата си, надделявайки със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3 в изключително емоционален двубой.

Българинът приключи срещата с крампове и едва стъпваше по корта, но с изключителната подкрепа на публиката успя да запише първата и до момента единствена победа над действащ №1 в света.

В Мадрид тази година ще видим и Хуан Мартин дел Потро, който ще се възползва от т.нар. "защитен ранкинг". Същото важи и за ветерана Томи Хаас. Шампион от миналата година е Анди Мъри, който на финала не остави никакви шансове на местния любимец Рафа Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини