Мъри и Стаховски се захапаха здраво в Туитър



24-03-2016 16:47 | Станко Димов

Без да иска, световният №1 Новак Джокович разпали сериозна война между WTA и АТР. Вече няколко дни темата за изравнените наградни фондове (отново) е водеща, а отношение взимат както легенди на тениса, така и актуални играчи.

В сряда в Маями имаше медиен ден (бел.ред. журналисти имат възможността да разговарят с избрани играчи в по-продължителен период от време), на който Анди Мъри бе попитан по въпроса с наградните фондове. Шотландецът даде много интересен отговор, в който намеси и Серхий Стаховски: „Едно от нещата, които Новак каза е, че ако жените продават повече билети, те трябва да се борят за повече. Но на турнир като този (в Индиън Уелс) например, ако Серина играе на централния корт, а в същото време има и мъжки мач с участието на Стаховски, хората ще изберат да гледат Серина”.

Дискусията се прехвърли и в социалните мрежи, а по-късно вечерта Стаховски взе отношение и сравни ATP и WTA с различни университетски лиги. Очаквано Мъри не се съгласи със Стаховски, който в последствие написа, че извън територията на Великобритания повече хора ще предпочетат да гледат негов двубой, отколкото такъв с участието на Лора Робсън, с което замеси и националката на Великобритания за „Фед Къп” в разговора.

„В мига, в който напуснем територията на Великобритания повече хора ще гледат теб, а не Лора? Сериозно ли? Играх мач срещу теб за Купа „Дейвис” в Украйна и на трибуните имаше максимум 1000 зрители. Колко свободни места имаше Серж? Не ги броих, защото бях концентрирам да спечеля мача”, отговори Мъри.

Дискусията завърши с туит от сърбина Душан Лайович, който написа, че предпочита да гледа как Серина Уилямс яде такос, пред това да гледа двубой с участието на Стаховски.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини