Спряха работата по разширяването на комплекса „Ролан Гарос“



Спряха работата по разширяването на комплекса „Ролан Гарос“
Свързани турнири
Тагове
25-03-2016 14:37 | Tennis24.bg

Проектът по разширяването на тенис-комплекса „Ролан Гарос“ бе отново спрян. Домакините на Откритото първенство на Франция са подготвили реновация за 400 милиона евро. Работата по новия комплекс обаче бе преустановена за неопределен срок заради спор за исторически оранжерии.

Парижкият трибунал нареди спиране на ремонтните дейности заради градините Отьой, които се намират непосредствено до кортовете в 16-и район. Те са историческа забележителност на френската столица от XIX век и винаги са били пречка за всякаква работа за развитие на тенис-комплекса.

От Френската тенис федерация обявиха, че ще обжалват поредното спиране на проекта, което дойде след протест на наследниците на дизайнера на оранжериите Жан-Камий Формиж.

„Историческите градини няма да бъдат разрушени, ще бъдат напълно опазени и дори разкрасени от новото развитие на околността. Истински съжаляваме, че отново се стига до такива мерки и забавяне на модернизацията на „Ролан Гарос“, въпреки единодушното споразумение на всички власти“, се казва в изявление на ФФТ. Федерацията е един от основните инвеститори на проекта, като участва в него с 95% от финансите. „Откритото първенство на Франция генерира всяка година 300 милиона евро приходи за Париж и аматьорския тенис във Франция“, твърдят от централата.

Комплексът „Ролан Гарос“ е построен през 1928 г. и вече трудно побира всички фенове, желаещи да гледат мачовете от турнира. Проектът предвижда още един корт в градините Отьой и покриването на корта „Филип Шатрие“ с подвижен покрив.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини