Дел Потро: Федерер е най-великият в историята



25-03-2016 17:27 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро ще се изправи срещу Роджър Федерер в най-интересния двубой от програмата за втори кръг на „Мастърс 1000” турнира в Маями. Срещата в петък вечер е трета по програма на централния корт и се очаква да започне около 21:00 часа българско време.

„Чувството е фантастично. След 11 месеца, в които не бях играл тенис, сега за мен е много важно да подобрявам състоянието си ден след ден. Когато се възстановявах от операциите, всичко от света на тениса ми липсваше много”, коментира Дел Потро.

Бившият №4 в света призна, че трябва да подобри значително играта си на бекхенд, ако иска отново да се конкурира с най-добрите в света. „Не знам какво ми е нивото в момента. Форхендът ми работи добре. Същото мога да кажа и за началния удар, но бекхендът ми трябва да се подобри. Не съм на 100% готов там, не мога да правя печеливши удари от бекхенд. Ако искам да играя на високо ниво, трябва час по-скоро да подобря бекхенда си, защото ще ми е много трудно срещу останалите тенисисти”, призна Дел Потро.

Аржентинецът и Федерер се познават отлично. До момента те са се срещали 20 пъти, като Федерер води с 15:5 победи. Най-важната победа на Дел Потро обаче е на финала на US Open 2009, когато аржентинецът спечели първата си и до момента единствена титла от Големия шлем.

„Когато си бях у дома ми липсваше много чувството да играя срещу топ състезателите на големите арени. Сега ще имам отново възможността да играя срещу Роджър. И двамата се завръщаме след контузии и мисля, че ще направим наистина добър двубой. Ще се изправя срещу най-великият тенисист в историята и се надявам да успея да покажа най-доброто, на което съм способен в момента”, каза още Дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини