Патриотът Родик ще връща САЩ на върха



09-12-2010 16:47 | Станко Димов

Най-добрият американски тенисист за последното десетилетие Анди Родик отново ще защитава честта на родината. Бившият водач в ранглистата ще се присъедини към водения от Джими Къриър тим, който през март ще се изправи срещу Чили в мач за купа "Дейвис".

 

"Много съм развълнуван, че отново ще играя за родината ми", коментира Родик, който пропусна двубоите през 2010-та година заради честите си здравословни проблеми. Двубоите на САЩ с Чили ще се играят на най-трудната за американците настилка - клей, в началото на месец март в Сантяго.

 

"Винаги съм казвал, че купа "Дейвис" е турнир, в който трябва да се играе редовно, не само когато имат нужда от теб. Лично за мен триумф в тази надпревара ще бъде сред приоритетите ми за следващия сезон. Нищо не може да се сравни с чувството и атмосферата, когато защитаваш родината си", като патриотът Родик.

 

Анди има изиграни 42 мача на сингъл за САЩ, в които има 31 победи. По този показател той се нарежда на второ място в историята след Джон МакЕнроу, който има 41 победи за САЩ.

 

"Присъствието на Родик в отбора е огромен бонус. Той ще бъде ценен не само заради страхотните му показатели в двубоите за купа "Дейвис", но и заради лидерските му качества и опита", каза със задоволство капитанът на тима Къриър.

 

Американците държат рекордна от титли за купа "Дейвис" - 32. За последно САЩ спечели турнира през 2007ма година, а лидер на тима бе именно Родик.

 

"Ще бъде странно да видя някой друг на пейката на мястото на МакЕнроу (бивш капитан на тима), но вярвам на Джим. Той има много история в този турнир и знае как се печелят златните медали", коментира още Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини