Академия Малееви стартира на 4 април



30-03-2016 12:54 | Любомир Тодоров

Тенис академия "Малееви" отваря врати на 4 април. Това съобщи Магдалена Малеева пред Tennis24.bg.

"Стартираме с 20 деца от нашия клуб на възраст от 10 до 18 години. За тях ще се грижат трима доказани треньори - Иво Цонев, Иван Маринков и Ивайло Кичев. Амбициите ни са да каним и световни имена да гостуват в нашия проект. Наташа Радуканова ще се занимава с физическата подготовка на участниците, ще назначим и спортен психолог. Идеята е да дадем възможност на деца от цялата страна да могат да се присъединят кам академията за седмица или месец. Вратите ни са отворени за всички. Ще правим и семиналри за треньори. Гледаме на БФТ като наш естествен партньор", разказа Маги.

Нейната майка Юлия Берберян допълни, че работата на академия "Малееви" няма да се отрази на останалите близо 400 тенисисти, които тренират в клуба.

"Ще държа да има индивидуално отношение към всяко дете. Ще разговаряме и с всеки родител, за да знаем той какво очаква от нас, да му кажем и нашите изисквания. Най-важното обаче е на детето да му се играе тенис. Да идва с настроение на тренировка и да възпитаме у него любов към играта", допълни най-малката от трите сестри Малееви.

За успеха на Академията е разработена специална методология, наречена The Maleeva Way, базирана на дългогодишния опит и успехи на семейство Малееви. В нея, фокусът е върху цялостното израстване на децата – не само като спортисти, но и като хора, чрез развитие на цялостни умения – спортни, физически, психологически и етични. В центъра на този метод са самите деца и тяхното цялостно преживяване при интензивна спортна подготовка.

Базовата цена за седмица за млад тенисист от страната, който желае да се подготвя в "Малееви" е 600 лева.

Maleeva academy

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини