Пламен Милушев е водач в схемата на турнира „Амбинор Къп“



30-03-2016 13:28 | Tennis24.bg

Пламен Милушев е поставен под номер 1 в основната схема на 12-ото издание на турнира „Амбинор Къп“. По традиция с надпреварата започва тенис сезона на открито у нас. Мачовете ще се играят от 4 до 9 април на ТК „Левски“ в София.

Вече 63 заявки за участие са постъпили, обяви председателят на ТК „Левски“ Димитър Войнов. Заявилите участие са представители на рекордните в историята на надпреварата 25 клуба. Тази година шампионът ще получи 1000 лв. от наградния фонд, финалистът ще вземе 500, а полуфиналистите – по 250. Основната схема е за 24 тенисисти. Втори поставен е Тихомир Грозданов, а Цветан Михов е номер три, а многократният шампион Илия Кушев е под номер 7 в схемата. Главен съдия ще е Милена Коцева. Предвидена е и надпревара по двойки със схема от 12 тандема. Всички мачове ще започват от 10 часа.

„Всички искат да играят на този турнир. Той е отлична подготовка за предстоящия сезон. Датите са отлично подбрани – от една страна младите се срещат с по-големите преди първенствата за 18-годишни, от друга – турнирът е непосредствено преди клубните турнири в Австрия и Германия. Освен това откритата квалификация позволява на всички – от 14-годишни нагоре, да участват“, каза Войнов.

„Не мога да си представя – 12 години. Турнирът навлиза в тийнейджърска възраст. Правим го всяка година, с криза или без криза. Дано всички сме здрави и гледаме хубави мачове“, сподели собственикът на спонсора на турнира „Екофарм“ Петър Велев. От тази година турнирът за 16-годишни, който се провеждаше миналата година успоредно с „Амбинор Къп“, ще определя и Държавния шампион в тази възраст, обяви пък Войнов. „Това е страхотна помощ за федерацията и за бюджета“, допълни шефът на „синия“ клуб.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини