Азаренка и Кузнецова ще спорят за титлата в Маями



01-04-2016 10:00 | Любомир Тодоров

Няма да има ново име сред шампионките на турнира в Маями, който при жените е от категория "Премиер задължителен". Това стана ясно, след като за титлата ще спорят победителката от 2009 и 2011 година Виктория Азаренка и Светлана Кузнецова, която триумфира във Флорида преди 10 години.

Рускинята Кузнецова победи Тимеа Бачински от Швейцария със 7:5, 6:3. Светлана, която е 19-а в световната ранглиста, стана финалистката с най-нисък ранкинг след №38 Ким Клайстерс, която спечели титлата през 2005 г.

Кузнецова стигна до полуфиналите с четирит тежки трисетови победи, включително и над Серина Уилямс, но срещу Бачински успя да приключи мача в две части и да запали сили за последната битка.

Виктория Азаренка се наложи над втората поставена Ангелик Кербер с 6:2, 7:5 и продължава без загубен сет. Тенисистката от Беларус проби седем пъти подаването на германската левичарка и постигна 29 печеливши удари при 16 непредизвикани грешки.


Азаренка вече е само на една победа от постигането на "Слънчев дубъл" - спечелването на титлите в Индиън Уелс и Маями в един сезон, което за последно постигна Клайстерс преди 11 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини