Марат Сафин "не можел" без класическа литература



10-12-2010 15:14 | Николай Драгиев

Легендата на руския тенис Марат Сафин е особено доволен от живота извън тениса, тъй като му остава много повече време за странични дейности.

Освен че се грижи за развитието на тениса в Русия, Марат дори има време да отделя време за четене на класическа литература.

"Харесва ми сегашния живот, който водя. Съветник съм на президента на олимпийския комитет в Русия, както и вицепрезидент на РТФ. Събира ми се доста работа и не скучая. Трябва да развиваме играта. В Русия имаме много пари, обаче нямаме турнири от АТР," коментира Сафин.

Според Сафин сестра му Динара трудно ще си върне предишното ниво, когато бе номер 1. "Тя се бори с изключително тежка травма в гърба. След това пробва да се върне, но болката не изчезваше. Ще видим как ще са нещата за в бъдеще," смята Сафин.

Оказва се, че Сафин се смята и за един от "най-четящите" тенисисти въобще. "Разбира се, че продължавам да чета много. Най-много обичам класическа литература. Особено руска и френска," с усмивка признава той.

Ню Йорк пък е най-добрият град за живеене според бившия номер 1. "Москва е моят роден град, където работя. Ако търся определение на "идеалния град", то ще избера Ню Йорк или Лос Анджелис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини