Евроинс дари 20 000 лв. за изгоряло училище



02-04-2016 11:36 | Tennis24.bg

"Застрахователно дружество Евроинс" АД дари 20 000 лв. на опожареното на 23 март основно училище "Христо Смирненски" в гр. Карнобат.

Дарението беше връчено официално на 31 март от изпълнителния директор на "ЗД Евроинс" АД Румяна Бетова на кмета на Карнобат Георги Димитров. На събитието присъстваха още директорът на ОУ "Христо Смирненски" - Стефка Вълева, регионалният представител на компанията - Георги Петров, представители на ръководството на общината, медии и граждани.

"ЗД Евроинс" АД е застраховател на ОУ "Христо Смирненски" и дарението е в изпълнение на ангажимента на компанията за допълнителна подкрепа за възстановяването на училището. В момента се очакват доклада и експертната оценка на аварийния комисар, въз основа на които ще бъде изплатено обезщетение в най-кратки срокове.

Ето какво заявиха участниците в пресконференцията:
Георги Димитров - кмет на Карнобат: „Училището и църквата са опазили нацията ни през вековете. Нашият случай показва колко важно е да имаш застрахователна култура, защото никой не е защитен от беди.“

Стефка Вълева - директор на ОУ "Христо Смирненски":„Благодарим от името на учениците и целия ни град. За нас това е огромна помощ“.

Румяна Бетова - изпълнителен директор на "ЗД Евроинс" АД: „ЗД Евроинс“ АД е дългогодишен партньор на ОУ "Христо Смирненски" и за нас е морален дълг да подкрепим децата и училището. Образованието е бъдещото на страната ни."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини