Каратанчева спечели след обрат (обновено)



02-04-2016 23:02 | Любомир Тодоров

Поставената под №11 в схемата на тенис турнира на зелен клей в Чарлстън, щата Южна Каролина, Сесил Каратанчева стартира успещно.


В двубой от първия кръг на квалификациите тя записа победа срещу Андреа Хлавачкова от Чехия с 4:6, 7:6(5), 6:3 след два часа и 28 минути игра.

В първата част мачът беше спрян заради дъжд при 4:3 за Хлавачкова с пробив в нейна полза. При подновяването на играта Сесил имаше четири точки за връщане на брейка, но не успя и в последствие загуби частта.

Във втората Каратанчева успя да изравни при 4:4. В десетия гейм поведе с 40:15, но пропиля двата сетбола. Стигна се до тайбрек. В него софиянката поведе с 5:0 точки, но позволи на чехкинята да стигне до 5:5. Сесил се стегна и спечели следващите две разигравания, а с това изравни и частите.
В заключителния сет пак имаше размяна на пробиви. Сесил направи обаче брейк, който успя да затвърди за 5:3. В следващия гейм тя стигна до мачпойнт и веднага го реализира.

Във втория кръг на квалификациите Каратанчена очаква участващата с "уайлд кард" 17-годишна американка Равийна Кингсли, която е №347 в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини