Карлос Моя: Целта пред Раонич е да бъде №1 в света



04-04-2016 17:46 | Tennis24.bg

Милош Раонич започна по отличен начин сезон 2016. Роденият в Подгорица тенисист спечели титлата от турнира в Бризбън, където на финала победи Роджър Федерер. Последваха участия на полуфинал на Australian Open (загуби от Мъри) и финал в Индиън Уелс (загуби от Джокович). От края на миналата година Раонич работи с Карлос Моя, който очевидно е оказал сериозно влияние върху израстването на 25-годишния състезател.

„Най-важното нещо за мен беше Раонич да има ясен модел не игра, не просто да подобри този или онзи удар. Системата, на която аз разчитам е много ясно, няма нищо общо с камикадзето, което беше Раонич преди, когато той разчиташе прекалено много на своя начален удар, с който да стигне до тайбрек и евентуално там да се наложи. Така по никакъв начин той не развиваше играта си”, коментира Моя.

„Раонич е играч, който в ранните си години е трябвало да се справя с всякакви трудности. Живеел е в различни държави, тренирал е от 06:00 до 08:00 сутринта или след 23:00 вечерта, когато кортовете са най-евтини. Всичко това обаче говори колко посветен на играта е той. Милош има ясни цели – да бъде №1 в света и да спечели титла от Големия шлем. И той е напълно мотивиран да изпълни целите си”, коментира Моя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини