Заподозряха семейство Джокович в преврат



10-12-2010 22:34 | Николай Драгиев

Доста забавно става в Сърбия. Типично по балкански се оказва, че след големия триумф за Купа "Дейвис", пластовете бързо почват да се разместват.

В сръбските медии се появи информация, че бащата на Новак Джокович Сърджан се готви да оглави сръбската тенис федерация.

Повод за тези съмнения, даде изявление на Джокович-старши: "Сегашното ръководство на сръбския тенис няма нищо общо с успеха на тима за Купа "Дейвис". Сърбия е световен шампион благодарение на тенисистите и техните семейства, а не на президента Слободан Живойнович."

След това обаче братът на Сърджан Горан Джокович отрече информацията и дори обяви, че "никой от нашето семейство няма амбиции към ръководни постове".

В крайна сметка се счита, че семейство Джокович ще попадне в различни структури на местната федерация, тъй като то така или иначе инвестира сериозни средства в инфраструктурата на Белград и има повече възможности дори от организацията.

В същото време сегашният президент на сръбската федерация Слободан Живойнович обяви, че ще се кандидатира отново. Неговата основна цел ще бъде изграждането на Национален тенис център.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини