Шиникова взе сет на Корне, но отстъпи



05-04-2016 15:39 | Любомир Тодоров

Четвъртата по ранкинг българска тенисистка Изабелла Шиникова отпадна след 3 поредни победи на турнира в зала в Катовице, Полша, който е от категория "Интернешънъл" на WTA.

Националката за "Фед къп", която тръгна от квалификациите, отстъпи след упорита борба на поставената под №4 шампионка от 2014 г. Ализе Корне от Франция с 2:6, 7:6(5), 3:6 след два часа и 25 минути игра. Това беше дебютът на Изабелла в основна схема на турнир от такъв ранг.

Още в първия гейм 24-годишната софиянка стигна до точка за пробив, но опитът й за заваръшващ удар излезе в аут. В следващия Корне поведе с 40:0, след като Шиникова не успя да вкара нито един първи сервис и реализира третия си брейк пойнт, за да поведе с 2:0. Постепенно българката преодоля смущението и прекъсна серията на съперничката за 1:3. При 2:5 софиянката сервираше за оставане в частта. Тя отрази четири сетбола на французойката, но при петия Ализе успя да спечели.

Изабелла започна втората част отлично, като проби подаването на Корне. Опитната съперничка обаче върна брейка за 2:2. В шестия гейм бившата №11 в света имаше точка за нов пробив, но Шиникова се мобилизира и взе подаването си, за да направи резултата 3:3. Стигна се до тайбрек. Смяната на полетата дойде при 3:3 точки. Българката стигна до сетбол при 6:5 и го реализира след топка на французойката в мрежата. След час и 39 минути всичко щеше да се реши в трета част.

Шиникова взе макар и трудно подаването си на старта на сета, като неутрализира блестящо поредната къса на Корне. За съжаление французойката проби за 2:1 след бекхенд уинър по правата. След седмия гейм Ализе поиска медицинска помощ, но не изглеждаше да е контузена. При 3:5 Изабелла сервираше за оставане в срещата. Корне стигна до мачбол и го реализира след като минаващия удар на софиянката излезе в аут.

"Стана оспорван мач. Дадох всичко от себе си, но малко не ми достигна, за да спечеля", заяви Шиникова пред Tennis24.bg.

Изабелла заслужи 19 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 234-о място, както и 1925 долара от наградния фонд на турнира.

Тази година тя вече има три титли на единично от състезания на ITF.
корне в катовице 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини