Федерер: Виното е едно от най-големите удоволствия в живота



05-04-2016 17:06 | Tennis24.bg

През 2012 г. Роджър Федерер започна партньорството си с една от най-луксозните и прочути марки вино и шампнаско: „Мое Шандон“. Благодарение на това, освен солидни допълнителни доходи, швейцарецът доби и сериозни познания в областта на енологията. Оказва се обаче, че бившият номер 1 в света е имал интереси в тази област още преди контактите си с „Мое“. Това той призна в интервю за сп. „Winemag“.


„Винаги съм се наслаждавал максимално на доброто вино и добрата храна, споделена с приятна компания – семейството ми, или приятели. Обичам да ходя в хубави ресторанти, когато пътувам за турнири. Винаги се опитвам да науча максимално много навсякъде. Уча и за вината, защото мисля, че виното е едно от най-големите удоволствия в живота“, казва Фед.


Той признава, че обича да се храни и да пие в Париж, където „храната и виното винаги са отлични“, но харесва и Рим „заради италианската кухня“, Ню Йорк – „заради енергията на града“, Австралия – „заради креативността на хората там по отношение на вината и храната“ и Дубай „защото там някои от най-великите готвачи отвориха свои ресторанти“.


Попитан с кого би седнал на по чаша вино, Роджър не се замисли и каза: „Мохамед Али, Нелсън Мандела и Бьорн Борг“.


От интервюто излиза, че макар пиенето да не е много добре прието в професионалния спорт, Федерер призна, че пие при всеки удобен случай. „Винаги опитвам нещо ново. Наскоро например пробвах MCIII на „Мое и Шандон“, което съчетава няколко Grand Vintage шампанизирани вина. Една такава бутилка е добра награда за добре приключил сезон. Нямам търпение да отворя такива с екипа си и да си спомняме великите моменти от кариерата ми, когато приключа“, казва швейцарецът.


Той е отворен не само към дегустацията на нови вина. През февруари, по време на церемонията на връчването на филмовите награди „Оскар“ в Лос Анджелис той бе уловен да посръбва с удоволствие текила.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини