Забъркаха Томаш Бердих в Панамагейт



07-04-2016 11:55 | Tennis24.bg

Името на най-добрия тенисист на Чехия – Томаш Бердих се оказа намесено в скандала Панамагейт, който разтурси света. Ооперирането на системата от офшорни компании, бе разкрита след изтичането на 11 милиона документа от  адвокатската кантора "Мосак Фонсека". Те показаха на света как политици, спортни и арт звезди и хиляди бизнесмени скриват милиарди в непроследими компании. Системата позволява както спестяване на данъци от легален бизнес, така и изпиране на милиарди долари от наркотрафик и тероризъм.


Според радио „Прага“ премиерът на Чехия Бохуслав Соботка е наредил разследването на дейността на 300 чехи, които присъстват в документацията на "Мосак Фонсека" и са инвестирали средства в чужбина с цел да си спестят плащането на данъци. Между тях е и тенисистът Томас Бердих. Номер 7 в света живее в Монте Карло, където пребивават стотици популярни личности заради по-изгодната данъчна политика.
Бердих е спечелил 24 милиона долара в кариерата си само от наградни фондове. Зсега той и екипът му не са коментирали информациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини