Слънчевият дубъл осигури на Азаренка още една награда



08-04-2016 10:38 | Станко Димов

Бившата №1 в света Виктория Азаренка започна месец март извън Топ 10 на ранглистата, а в началото на април се завърна в топ 5 за първи път от 2014-та насам. Това се дължи на двете спечелени титли – в Индиън Уелс и Маями.

В калифорнийската пустиня Азаренка успя да победи на финала местната любимка и актуална водачка в ранглистата Серина Уилямс, вдигайки за втори път в кариерата си престижния трофей. Последва и триумф в Маями, с който Азаренка стана третата тенисистка в историята, която може да се похвали със „слънчев дубъл” (последователен триумф в Индиън Уелс и Маями).

„Беше много дълъг месец и определено да запазя решителност и интензивност по време на всички двубои не беше лесна задача”, коментира Азаренка пред WTA Insider.

„През последните няколко дни напрежението беше голямо от очакванията да направя „слънчев дубъл” и аз съм горда, че успях да запазя концентрация и да си свърша работата”.

По пътя към третата си титла в Маями Азаренка не загуби сет. От началото на годината тя вече има три титли, като по този начин глави класацията „Пътят към Сингапур”.

„Напрежението е усещане, което искам да чувствам, срещу което искам да се изправям лице в лице. Аз съм от хората, които никога няма да се откажат пред предизвикателствата, без значение колко са трудни. Точно това ме кара да вълнувам и да ставам по-добър боец”, каза Азаренка.

Напълно очаквано, „слънчевият дубъл” осигури на Азаренка и наградата за Играч на месец март.

Резултати от анкетата за Играч на месец март:
1. Виктория Азаренка (70%)
2. Светлана Кузнецова (17%)
3. Серина Уилямс (13%)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини