Томова спаси 3 мачбола за 8-а победа в Анталия



08-04-2016 13:45 | Tennis24.bg

По изключително труден начин Виктория Томова се класира за полуфиналите на турнира на хард в Анталия, Турция, който е от най-ниската категория на ITF с награден фонд 10 000 долара.

Петата поставена българка отрази три мачбола, преди да победи 16-годишната квалификанта от Русия Елена Рибакина с 3:6, 6:4, 7:6(8) след два часа и половина игра. Това беше осми пореден успех за нея, след като миналата седмица взе титлата на същото място.

В решителната трета част 21-годишната софиянка сервираше за спечелване на мача при 5:3 и стигна до мачпойнт. Съперничката го отрази, върна пробива и после доведе нещата до тайбрек. В него Рибакина, която няма класиране в световната ранглиста, поведе с 6:4 точки, но Томова отрази двата мачпойнта, а после и още един, за да реализира на свой ред общо третия си шанс за победа.

Виктория си осигури 4 точки за класацията, където е №433 през тази седмица. В следващия кръг тя очаква победителката от мача та водачката в схемата Ивон Кавайе-Раймерс (Испания) с №8 Деяна Раданович (Сърбия).

На турнира в Ираклион, Гърция, Юлия Стаматова отпадна на четвъртфиналите. Петата поставена в схемата българка загуби от №2 Виктория Кан (Русия) с 2:6, 4:6. Двубоят продължи час и 23 минути.
Стаматова напуска турнира с две точки за световната ранглиста при жените.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини