Жребият размина Джокович и Надал



09-04-2016 13:55 | Станко Димов

В неделя започва първият турнир от сезона на клей в Европа – този в Монте Карло. По традиция в Княжеството се събират най-добрите тенисисти, а надпреварата е от високата категория „Мастърс 1000”.

Водачът в ранглистата и миналогодишен шампион Новак Джокович ще стартира надпреварата от втори кръг с двубой срещу Иржи Весели или Теймураз Габашвили. Първият поставен, когото сърбинът може да срещне в Княжеството е Гаел Монфис, като двубой между тях е възможен в трети кръг.

В тази четвъртина на схемата е и Давид Ферер, с когото Ноле може да премери сили на четвъртфинал. На полуфинал пък е възможен дуел с Роджър Федерер. Швейцарецът ще направи дългоочаквано завръщане на корта в Монте Карло, след като пропусна февруари и март заради контузия на коляното и вирусна инфекция (в Маями).

На старта Федерер почива, а във втори кръг ще срещне специалист на клей - Томас Белучи или Гийермо Гарсия-Лопес. Най-опасното име в тази част е Жо-Вилфред Цонга, като двубой между двамата е възможен на четвъртфинал.

8-кратният шампион в турнира Рафаел Надал е водач във втората половина на схемата. Лукаш Росол или Аляз Бедене ще бъде съперникът на Матадора във втори кръг, а в трети е възможен сблъсък с правещия фантастичен сезон до момента Доминик Тийм. На четвъртфиналите Рафа може да срещне шампиона от 2014 Стан Вавринка.

Световният №2 Анди Мъри изтегли сравнително добър жребий. Шотландецът също започва директно от втори кръг, където го очаква квалификант или Гуидо Пея. Французинът Беноа Пер пък изглежда най-сериозното препятствие пред Мъри в III кръг. На четвъртфиналите великобританецът може да играе срещу Томаш Бердих.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини