Турнир събра средства за лечението на Тани



10-04-2016 19:10 | Tennis24.bg

Традиционният турнир „Скуош с усмивка“ отбеляза първия си рожден ден с благотворително състезание, в което се включи като специален гост и най-добрата българска бадминтонистка Линда Зечири.

12-ото издание на турнира за любители се проведе в „Мони Скуош клуб“ в НСА. Зечири, която вече се класира на практика за Олимпийските игри в Рио де Жанейро, дари фланелка от официалния си екип за Европейското първенство, която беше разиграна на търг от участниците и беше спечелена от бизнесмена Огнян Чорбаджиев.

Средствата отидоха за лечението на 8-годишната Таня Сурчева - Тани, от Бургас, която се бори със злокачествен герминативно-клетъчен тумор. Отделно участниците направи дарения по банковата сметка на детето.

„Стискам палци Тани да се оправи и вярвам, че ще се пребори с болестта! По принцип винаги участвам в подобни акции. Преди години съм играла скуош и намирам играта за много интересна и динамична. След Рио може би ще се включа в някой от турнирите „Скуош с усмивка“, обеща Линда Зечири, която ще бъде поставена под №8 на европейското във Франция, което започва на 26 април.

Линда Зечири

Победител в 12-ото издание на състезанието стана Павел Тонов, който спечели първата си титла след 2:1 гейма на финала срещу многократния шампион от „Скуош с усмивка“ Калоян Миланов – Суши нинджата.

С тематична торта по случай първия рожден ден завърши аматьорският турнир.

Тук можете да намерите сметки за дарения за лечението на Тани.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини