Крачка напред за Григор, Цвети запази мястото си - ранглисти



11-04-2016 10:02 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България в тениса при мъжете Григор Димитров отново прогресира в световната ранглиста, докато най-добрата при жените Цветана Пиронкова запази позицията си.

Димитров изкачи една позиция до №26. В ранния следобяд хасковлията с адресна регистрация в Монте Карло започва участието си на турнира там на клей от сериите "Мастърс 1000". Григор открива сезона на червено с двубой срещу Филип Краинович от Сърбия.

Вторият по ранкинг българин Димитър Кузманов отстъпи 4 места до №333. Пловдивчанинът днес играе двубой от втория кръг на квалификациите на чалънджъра на клей в Барлета, Италия, срещу Михаел Линцер от Австрия. При успех националът за Купа "Дейвис" ще трябва по-късно в понеделник да излезе още веднъж на корта за мач от финалния кръг на пресявките.

РАНГЛИСТА АТР

Цвети Пиронкова запази 98-ата си позиция в ранглистата. Тя се готви тази седмица в Пловдив, а следващата ще участва в основната схема на турнира в Истанбул.

Сесил Каратанчева изкачи три места до №153. Софиянката се прибира днес в България ще играе в края на седмицата в квалификациите на турнира в Щутгарт.

Елица Костова пък отстъпи 3 места до 217-ото. Навършилата 26 години вчера националка е в основната схема на турнира на клей в Богота, където в първия кръг излиза срещу Лаура Поус-Тио от Испания. Другата българка в Колумбия, Александрина Найденова, отпадна във финалния кръг на квалификациите след загуба от аржентинката Каталина Пея със 7:5, 4:6, 4:6.

Нов личен рекорд записа Изабелла Шиникова. Дебютиралата в Катовице в основна схема на турнир от WTA софиянка прескочи 7 позиции до №227 в класацията.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини