Увеличиха наградния фонд на турнира в Панагюрище



12-04-2016 13:10 | Любомир Тодоров

Откритото първенство на България по тенис на маса увеличи наградния си фонд от 70 000 на 80 000 долара, което го превръща във втория по големина турнир в Европа за годината и едно от най-престижните спортни състезания в страната.

Това съобщи Иван Александров, председател на сдружение "Асарел България Оупън".

Състезанието е вече от "Мейджър сериите" и ще се проведе в Панагюрище от 24 до 28 август. В сравнение с 2015 година наградният фонд е увеличен повече от два пъти, а категорията тогава беше "Чалъндж".

Директорът на турнира Цветозар Христов допълни, че се очакват над 200 тенисисти, а състезанието ще се играе на 10 маси в "Арена Асарел". Той очаква да дойдат много силни тенисисти, въпреки че проявата е непосредствено след Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Шампионите при мъжете и жените на единично ще получат по 200 точки за световната ранглиста и по 9100 долара от наградния фонд. Срокът за заявките за първенството е 24 юли.

"За мен това ще бъде последната проверка преди параолимпиадата в Рио, която е 2 седмици след Панагюрище. Надявам се да се представя добре и на двата турнира", заяви състезателят Денислав Коджабашев.

България може да кандидатства и за домакинство на турнир от най-високата категория "Супер серии", където изискването е за минимален награден фонд от 110 000 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини