Роджър Федерер се завърна с победа



12-04-2016 18:14 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер изигра първия си мач от 28 януари. Третият в схемата швейцарец победи при завръщането си след операция на коляното с 6:3, 6:4 Гийермо Гарсия-Лопес от Испания на турнира в Монте Карло от сериите "Мастърс 1000".

В първата част Федерер беше малко "поръждясъл", но успя да пробие за 4:2, а в следващия гейм да отрази две точки за рибрейк. Това беше достатъчно за успеха в сета.

Във втория нещата се развиваха безметежно за многодетния баща, който проби на два пъти и при 5:2 сервираше за място в третия кръг. Тогава обаче той изигра един слаб гейм и Гарсия-Лопес върна единият брейк на нула. При втория опит в десетия гейм Федерер стигна до мачбол и го реализира.

Следващият съперник на бившия номер едно в света ще бъде определен в двубоя между Жереми Шарди от Франция и испанеца Роберто Баутиста Агут.

Както е известно Роджър никога не е печелил титлата в Монте Карло, където има четири загубени финала. При успех Федерер би записал 25-а титла от "Мастърс 1000".

Снимка: БГНЕС.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини