Чех свали на земята световния №1



13-04-2016 18:03 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович регистрира изненадваща загуба на старта на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Сърбинът, който бе действащ шампион в надпреварата, отстъпи с 1:2 сета пред заемащия 55-та позиция в ранглистата Иржи Весели, в отделните части 4:6, 6:2, 4:6.

Срещата продължи малко повече от два часа и приключи след поредната непредизвикана грешка от ракетата на сърбина. Загубата на „домашния” за Ноле турнир слага край и на страхотната му серия от 11 последователни финала в „Мастърс 1000” сериите. Любопитен е и фактът, че по-рано през деня поражение в първия си двубой в Княжеството регистрира и Томаш Бердих. Така на старта на надпреварата този сезон отпаднаха както шампионът, така и финалистът от 2015.

Иржи Весели изигра може би най-силният сет в живота си и отри резултата с 6:4. През първата част чехът сервираше безупречно, като за целия сет загуби общо 2 точки при начален удар – една на първи и една на втори сервис! В същото време Весели успя да направи пробив за преднина 5:4, след което с лекота затвори сета. От другата страна на мрежата пък Джокович допускаше твърде много непредизвикани грешки, особено при отговорите на късите топки на чеха.

През втората част двубоят продължи да бъде напрегнат и равностоен до шестия гейм, когато Джокович за първи път успя да пробие началния удар на съперника си. От тук до края на сета Ноле подобри значително играта и не загуби гейм, вкарвайки мача в решаваща трета част.

За бъде драмата пълна, финалната част на срещата започна с три последователни пробива, а тази серия бе спряна от Весели, който първи успя да вземе подаването си за преднина 3:1. При 5:3 в своя полза Весели стигна до мачбол, но Джокович игра разумно и остана в срещата. Сервирайки за мача при 5:4 Весели не трепна и регистрира най-значимата победа в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини