Финал №100 за Рафаел Надал



16-04-2016 16:57 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за финал на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. В изключителен мач, бившият №1 в света се справи с Анди Мъри – 2:6, 6:4, 6:2 и след близо 3 часа битка си заслужи мястото на финала.

В неделя Надал ще има за съперник представител на Франция – победителя от двубоя между Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга. За Матадора това ще бъде финал №100 в турнири на АТР. Надал ще се бори за рекордна 9-та титла в Монте Карло, както и за общо 68-и трофей.

Мъри се представи отлично в първата част, в която успя да осъществи два пробива и заслужено се наложи с 6:2. Шотландецът игра много по-агресивно от опонента си и редовно записваше атрактивни уинъри със сериозна скорост от всички зони на корта.

Вторият сет започна с ранен брейк за Надал, но Мъри успя светкавично да изравни за 1:1. Ключов за изхода на сета се оказа седмият гейм, в който Надал успя да пробие за 4:3, след което до края на сета не трепна.

Натрупал самочувствие, испанецът започна по впечатляващ начин финалният сет. Рафа напомни за най-добрите си дни на корта и след много силна игра поведе с 5:1 гейма. В последствие затвори двубоя с 6:2, реализирайки петия си мачбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини