Григор Димитров: България не е на ниво АТП



Григор Димитров: България не е на ниво АТП
Свързани играчи
Тагове
22-04-2016 11:35 | Tennis24.bg

Григор Димитров не мисли, че България е достигнала нивото да посрещне турнир от календара на АТП. Той заяви, че приема критиките за отказа му да участва в надпреварата от категория "250" в София, но застава зад решението си.

"Това си е изцяло мое решение. Аз като играч и като шеф на отбора си приемам критиките", заяви Димитров, който в четвъртък беше удостоен със званието почетен гражданина на Хасково. Той допълни, че все пак е чул добри отзиви за турнира в "Арена Армеец".

Тенисистът отново изтъкна, че неговото отсъствието се дължи на програмата му за сезона. "Един турнир може да промени целия ти график, въобще всичко."

България получи турнира на АТП за три години - до 2018 г., а преди месец спортният министър Красен Кралев заяви, че се надява надпреварата да остане в София поне десет години.

"Аз не мисля, че е нужно да има турнир в София все още. Това не е нашето ниво за момента. Мисля, че всички го знаем и няма смисъл да го прикриваме", каза още Димитров, цитиран от БТА.

Любопитен е фактът, че преди години Димитров нееднократно изразяваше надежда, че един ден България ще приеме турнир от календара на АТП.

ГРИГОР ДИМИТРОВ В ХАСКОВО - ГАЛЕРИЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини