Кузманов стартира срещу аржентинец



23-04-2016 08:14 | Любомир Тодоров

Тежък жребий изтегли Димитър Кузманов за третото си участие в турнир от ATP World Tour, което е на червени кортове в Истанбул, в състезанието от категория "АТР 250".

В първия кръг от квалификациите 22-годишният пловдивчанин, който получи "уайлд кард", се изправя срещу втория поставен Карлос Берлок от Аржентина. По ирония на съдбата двамата тренираха вчера заедно в комплекса Koza WOS.

Мико и 33-годишният южноамериканец не са играли до момента. Берлок е спечелил две титли в кариерата си, все на клей. През 2013-а триумфира в Бостад, а година по-късно победи Бердих на финала в Оейраш. Този сезон обаче ветеранът от Буенос Айрес, който е №153 в ранглистата, няма победа в основна схема.

Двубоят на Кузманов срещу Берлок е днес и е втори на Корт №1, където програмата започва в 11:00 часа българско време.

При успех националът за Купа "Дейвис" Кузманов ще запише първа победа в кариерата си в ATP World Tour и ще добави 6 точки за класацията, в която е 328-и.

Във втория и финален кръг на пресявките българинът би очаквал спечелилия в срещата между Михаел Линцер (Австрия) и Алесандро Джанеси (Италия).

Директно от осминафиналите на основната схема ще стартира полуфиналистът от миналата година Григор Димитров, който ще бъде поставен под №2 след Бърнард Томич.

За втора поредна година Tennis24.bg ще има пратеник на турнира в Истанбул, в лицето на Станко Димов. Очаквайте на нашия сайт всичко най-интересно от състезанието в Турция през следващата страстна седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини