Гарсия-Лопес спаси мачбол и е на полуфинал в Букурещ



Гарсия-Лопес спаси мачбол и е на полуфинал в Букурещ
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-04-2016 10:25 | Tennis24.bg

Защитаващият титлата си Гийермо Гарсия-Лопес се класира по трудния начин за полуфиналите на турнира в Букурещ на клей от категория "АТР 250".

Четвъртият поставен испанец надделя над Гуидо Пея от Аржентина със 7:6(5), 3:6, 7:6(6) след три часа игра. Гарсия-Лопес спаси мачбол на съперника, преди да запише успеха.

"Когато играеш в такъв мач, трябва да се бориш за всяка точка. Има възходи и спадове, но в края победителят е само един. Той заслужаваше нещо повече от загуба, но това е тенисът. Тайбрек в третия сет е като лотария. Играх по-смело и съм щастлив, че спечелих", призна ибериецът, който игра и в София през февруари.

На полуфинал гой излиза срещу сънародника си Фернандо Вердаско. Левичарят отстрани Робин Хаасе от Холандия със 7:6(6), 6:3. Двамата 32-годишни испанци са играли общо 8 пъти до момента като Вердаско има 6 победи. Но Гарсия-Лопес спечели последната среща във Валенсия миналата есен в три сета.

В другия полуфинал в Букурещ играят №3 Федерико Делбонис и Люка Пуй, които отстраниха италиански тенисисти. Аржентиският левичар победи Марко Чекинато с 6:2, 6:2. Младият французин се наложи над седмия Паоло Лоренци с 4:6, 6:4, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини