Мико сервира за мача, но не успя да пребори Берлок и себе си



23-04-2016 17:14 | Станко Димов

Димитър Кузманов отпадна на старта на квалификациите на АТР 250 турнира на клей в Истанбул. В изключително драматичен двубой, който продължи повече от 3 часа, втората ракета на България отстъпи с 4:6, 7:6 (5), 5:7 пред бившия №37 в света Карлос Берлок.

Мико определено има за какво да съжалява, тъй като в решаващия трети сет сервираше за мача при 5:4 в своя полза, но допусна връщане на пробива в последния възможен момент и след това до края на мача не взе гейм.

Така за втора поредна година Кузманов отпада на старта на квалификациите в Истанбул. Пловдивчанинът се размина и с надеждата да запише второ участие в основна схема на АТР турнир, след като дебютира с „уайдл кард” на Garanti Koza Sofia Open през февруари.

Първият сет на мача приличаше по-скоро на двубой от WTA, а не от АТР. Кузманов и Берлок общо 7 пъти се пробиха, а в крайна сметка аржентинецът се оказа от печелившата страна и затвори сета с 6:4. Берлок поведе с ранен пробив и във втората част, но в шестия гейм Мико успя да изравни за 3:3. До края на сета нови брейкове нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, в който българинът поведе с 5:1 точки, след което реализира 4-ия сетбола и изравни резултата – 4:6, 7:6.

В решаващия сет Кузманов проби на старта за преднина 1:0, след което в следващите геймове сервира отлично и не позволи на Берлок дори да стигне до точка за връщане на пробива. Когато трябваше да сервира за мача при 5:4, ръката на Мико трепна и той допусна пробив, след което до края на срещата не взе гейм.

Така единственият българин, който ще участва в турнира, ще бъде Григор Димитров. Почетният гражданин на Хасково е поставен под №2 в основната схема и ще започне директно от втори кръг. Първият мач на Григор ще бъде в сряда или четвъртък. Миналата година Димитров стигна до полуфинал, където отстъпи пред Пабло Куевас.

За втора поредна година Tennis24.bg ще има пратеник на надпреварата в Истанбул.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини