Роджър Федерер: Рафа е голямата заплаха в Париж



25-04-2016 18:38 | Tennis24.bg

Двете поредни титли на Рафаел Надал отново обърнаха прожекторите към него и го превърнаха в големия фаворит за титлата от „Ролан Гарос“. Това обяви и бившият номер 1 Роджър Федерер.
Попитан дали съжалява, че Надал отново е възвърнал формата си Роджър каза: „Никак. Може би журналистите са разочаровани, но ние, играчите, не сме. Никога не сме мислили, че той е загубил качествата си. Няма как – той е тенисист, който  печелил девет пъти „Ролан Гарос“, девет пъти в Монте Карло, бил е много време номер 1 в света, няма как да изгуби качествата си“, каза Федерер.

Швейцарецът допълни: „Може би очаквахме да се възстанови малко по-бързо от контузиите, но не мога да си представя Надал – посредствен. За мен той винаги е бил топ-играч. А на клей все още е един от двамата или трима играчи, които са най-добри на тази настилка.“

Федерер отдаде заслуженото на испанския си съперник и го обяви за един от най-трудните съперници и цел номер 1 за предстоящото Открито първенство на Франция. „Той ще е най-трудният в Париж. Новак никога не е печелил там. Може да е фаворит, но Надал си е Надал. И съм щастлив от това, което показва на всички, които не вярваха, че може да спечели в Монте Карло“, допълва швейцарецът. Самият той е шампион на „Ролан Гарос“ през 2009 г. и не изключва и собствените си шансове за нова титла: „Не мисля, че нямам никакви шансове. Ако жребият добър, ако играя добре, може и да спечеля“, завършва той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини