Istanbul Open – 12 месеца по-късно



26-04-2016 19:56 | Станко Димов

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново е сред големите звезди на Откритото първенство на Истанбул. За втора поредна година хасковлията е сред претендентите за отличието, което гарантира на шампиона 250 точки за ранглистата.

Ликът на Григор грейва още на фасадите пред спортното съоръжение. Българинът очаквано е на корицата и на официалното списание на турнира, в което му отделят и подобаващо място. Нормално, все пак става въпрос за втория поставен в основната схема.

Както вече информирахме, Григор Димитров ще започне на Istanbul Open в сряда вечер, не преди 17:30 часа българско време, а негов съперник ще бъде квалификантът от Румъния Адриан Унгур. Очакванията на домакините са на трибуните за този двубой да има няколко хиляди зрители, сред които стотици българи.

За разлика от миналата година, когато покривът на впечатляващия централен корт „Гаранти Коза Арена” не беше довършен, то сега това вече е факт и позволява тенис да се играе дори когато вали. Точно такъв беше случаят във вторник, когато над Истанбул властваше студено и мрачно време, нетипично за тази част от годината.

За втора поредна година турнирен директор на Istanbul Open е президентът на БФ Тенис Стефан Цветков. Българската връзка обаче далеч не спира дотук. Главен съдия на надпреварата е Веселина Донева, а Миро Братоев е Тур мениджър. Освен това имаме и няколко представители сред лайсмените.

За втора поредна година Tennis24.bg е единственият български сайт, който има пратеник на надпреварата в турския мегаполис.

СНИМКИ ОТ ИСТАНБУЛ ОТ ВТОРНИК ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини