Шампионите от Уимбълдън вземат по 2 млн. паунда



27-04-2016 09:21 | Любомир Тодоров

Шампионите при мъжете и жените на Откритото първенство на Великобритания по тенис Уимбълдън тази година ще получат рекордните за турнира от Големия шлем 2 милиона паунда, което се равнява на 5,040 милиона лева по курса на БНБ. Само победителите от US Open вземат повече.

За съпоставка първият шампион в Лонден Спенсър Уилям Гор е получил през 1877 година 12 гвинеи за титлата си.

Общият награден фонд на най-престижната надпревара, чието първо издание в Лондон е било през 1877 година, е увеличен с 1,35 милиона британски лири до 28,1 милиона. Загубилите в първия кръг на Уимбълдън през 2016-а ще си тръгнат с чек за 30 000 паунда.

Заради скандалите с уговорени мачове и допинг, които удариха по реномето на тениса през тази година организаторите на турнира работят заедно с Tennis Integrity Unit и индустрията за залози.

"Ще правим по два записа от всички двубои, включително и квалификациите и ще има видеоанализи на всеки двубой в помощ на евентуално разследване. Ще повишим скороста на отговор на съмнителните откъм залози срещи и тенденциите при залозите на шампионата", заяви пред медиите Ричард Люис, изпълнителен директор на All England Lawn Tennis Club.

Той допълни, че ще бъде увеличен броят на проверките за допинг по време на турнира, който започва на 27 юни.

Беше потвърдено, че и Корт №1 ще се сдобие с подвижен покрив, но чак през 2019 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини