Труден старт за Григор Димитров (+ снимки)



27-04-2016 20:02 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Григор Димитров започна с измъчен успех участието си на АТР 250 турнира на клей в Истанбул. Българинът се наложи със 7:5, 4:6, 7:5 над заемащия 194-а позиция в ранглистата Адриан Унгур (Румъния). Срещата между двамата продължи 2 часа и 13 минути, а благодарение на успеха Димитров се класира за четвъртфинал, където ще се изправи срещу Иржи Весели (Чехия, №6) или Роберто Карбалес Баена (Испания).

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Григор започна колебливо двубоя и допусна пробив за 1:3 гейма, но бързо успя да навакса изоставането си и изравни за 3:3. В гейм №11 българинът се справи с подаването на съперника си и поведе с 6:5, след което със сервис на своя страна затвори сета.

Втората част започна отлично за Димитров, който проби на старта за аванс 1:0. Унгур обаче направи светкавичен ри-брейк и изравни. В следващите минутки Григор започна да допуска грешка след грешка, а опитният румънец се възползва и след късен брейк изравни резултата в сетовете.

В решаващата трета част Григор Димитров пропиля куп точки за пробив, преди да успее да се справи с началния удар на опонента си за аванс 6:5, след което затвори мача.

Трудният успех на Григор от трибуните изгледаха майката и бащата на тенисиста, които заеха място в ложата точно зад неговия наставник Франко Давин.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА ГРИГОР ПРЕДИ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ВИДЕО ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА ГРИГОР ВИЖТЕ В НАШАТА ФЕЙСБУК СТРАНИЦА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини